Cât costă abonamentul Netflix în România

pret abonament netflix

La Netfilx sunt 3 tipuri de abonament:

Diferențele între aceste tipuri de abonament sunt (înafară de preț): rezoluția (calitatea imaginii) și numărul de aparate pe care poți viziona simultan.

Update: Preț Suplimentar Pentru Prieteni

Gata, s-a schimbat modificarea! Degeaba plătești pentru 4 dispozitive, toate trebuie să fie în aceeași casă.

Dacă vrei să împarți abonamentul Netflix cu altcineva, trebuie să plătești suplimentar 3 Euro pentru fiecare. La abonamentul Standard poți adăuga încă un utilizator, iar la abonamentul Premium poți adăuga 2 utilizatori.

De aici înainte, fiecare utilizator va avea parola proprie și control asupra profilului.

De ce a făcut Netflix asta? Ca să își majoreze profitul, evident! De văzut în următoarele luni dacă îi vor crește veniturile. Cred că unii vor renunța fie definitiv, fie vor trece la un abonament mai ieftin. Dar, probabil că e un calcul estimativ destul de corect în ce privește creșterea profitului.

Abonamentul Netflix Minim

Acest abonament este recomandat pentru cei care urmăresc filme pe un singur aparat (TV, computer / laptop, telefon) și care nu au nevoie de rezoluție HD sau Ultra HD (de exemplu, dacă televizorul tău e dintr-o generație mai veche, dinainte de „era HD”).

Abonamentul Netflix Standard

Dacă sunteți două persoane și vreți să urmăriți Netflix separat, probabil că ăsta este abonamentul potrivit pentru voi. În plus, cu acest abonament ai acces la rezoluție HD.

Abonamentul Netflix Premium

Abonamentul ăsta e „pentru gașcă”. Pot urmări Netfilx 4 persoane simultan. În plus, cu acest tip de abonament, ai acces la rezoluție Ultra HD.

Preț lunar* (euro)4,99 EUR9,99 EUR11,99 EUR
Numărul de ecrane pe care poți viziona simultan124
Disponibilitate HD
Disponibilitate Ultra HD
Abonament Netflix preț 2023

Merită să te abonezi la Netflix?

Eu zic că da, merită. Mai ales că poți renunța oricând la abonament, nu ești legat contractual mai mult de o lună.

Bagă un ochi, vezi ce filme și seriale ți-ar plăcea de pe-acolo, consultă IMDB, prieteni, ia recomandări.

Ce e bun la Netfilx

Interfața prietenoasă

E simplu să te descurci pe Netflix, fie că intri pe site (prin browser), fie prin aplicație. Am întâlnit foarte puține erori, în general cauzate de întârzieri în conectare sau viteza redusă la Internet, dar acestea veneau de la mine, nu de la ei.

Varietate de filme și seriale

După ce termini prima tură de vizionări, mai ales dacă ai ceva pretenții, vei crede că e gata, nu mai ai ce vedea. Ia o pauză, eventual, și revino după 1-2 luni. Eu am făcut-o de vreo două ori, apoi am rămas „agățat” pe termen lung. E adevărat, nu trebuie să îți imaginezi că sunt filme de cinematecă, dar vei avea și surprize plăcute.

Ce e mai puțin bun la Netflix

Producțiile proprii tind să ducă foarte departe curentul neo-liberal, incluzând corectitudinea politică. Unele sunt chiar dizgrațios de manipulatoare sau deformatoare de adevăruri istorice.
Dar, cum Netflix nu e singura rețea care exagerează pe aceste teme, probabil te vei obișnui rapid si vei ști încă de la început când e cazul să schimbi serialul.

Cum vezi nota IMDB pe Netflix

Dacă te uiți la Netflix de pe laptop sau computer, poți să vezi ce note IMDB, Metacritic și Rotten Tomatoes. De mare ajutor, dacă nu vrei să îți pierzi timpul cu filme de duzină. Găsești aici cum vezi nota IMDB pe Netflix.

Ce mi-a plăcut mie la Netflix

Dacă HBO are Game of Thrones ca serial „fruntaș”, Netflix are Breaking Bad. Foarte bun cu totul, decent, fără isterii de corectitudine politică sau alte aberații. Dacă îți place Breaking Bad, probabil o să fii fan și al prequel-ului Better Call Saul. La momentul scrierii acestui articol, încă așteptăm un nou sezon.

Deși mai sunt grămezi de seriale care merită văzute, aș vrea să vorbesc puțin despre filmele europene, pentru că găsești o grămadă pe Netflix. Evident că nu toate sunt bune sau strălucite, dar am văzut niște producții foarte mișto, fie din țări nordice, fie spaniole sau italiene, chiar și românești.

Site-ul Netflix poate fi accesat aici: https://www.netflix.com/ro/ .