Emma Răducanu – O Nouă Stea în Tenisul Feminin

Emma Raducanu se bucură după calificarea în semifinalele US Open 2021
Emma Răducanu – bucurie pură la U.S. Open 2021

Emma Răducanu e româncă?

Raspunsul simplu: Emma e jumătate româncă, jumătate chinezoaică, dacă judecăm după părinți. Dar, cum ea a crescut, s-a dezvoltat si a învățat la Londra, este britanică prin adopție. Oricum, tânăra jucătoare a afirmat că le admiră pe Simona Halep și pe Li Na, ceea ce ne face să credem că există o legătură cu rădăcinile părinților ei.

După ce Simona Halep a părăsit turneul de la Flushing Meadows, românii încă au pe cineva căruia să îi țină pumnii în fazele finale ale US Open. Îi ținem pumnii și chiar riscăm să dăm un pronostic.

Poate că a luat calificativul A la examenele școlare, dar are de asemenea un A în psihologia tenisului, pentru ca ea chiar știe ce face acolo (în teren) în fiecare aspect al jocului.

Martina Navratilova

Emma Răducanu – Maria Sakkari în semifinală la US Open

Emma Răducanu este, la momentul semifinalelor, favorita numărul 4, adică e cotată cu șansele cele mai mici la câștigarea turneului. În confruntarea directă cu grecoaica Maria Sakkari pleacă cu șansa a doua, cel puțin după cotele caselor de pariuri. Jucătoarea din Grecia este ceva mai experimentată, are 26 de ani și este deja în top 20 WTA.

Dacă Emma îsi păstrează stilul impecabil de joc și concentrarea de care a dat dovadă până acum, o vom vedea în finală. Psihic este impecabilă. Are avantajul că deja a depășit orice așteptări în acest turneu, deci e posibil să abordeze meciul într-o manieră ceva mai relaxată, fără a se deconecta însă. În acest caz, Sakkari ar putea să comită mai multe greșeli, care merită speculate de adolescenta proaspăt venită în Top 100 WTA.

Finala Emma Răducanu – Leylah Annie Fernandez

Și, după cum anticipam, uluitoarea Emma s-a calificat în finală! Credeam că o va întâlni pe Sabalenka, dar – ce să vezi? Numărul 73 WTA, Fernandez, a învins în 3 seturi și joacă finala.

Pronostic clar: victorie Emma Răducanu, cel mai probabil în două seturi. În acel moment Emma dărâmă toate recordurile de vârstă, evoluție fulgerătoare, seturi câștigate consecutiv si altele. În plus, va ajunge de pe locul 150 pe 24 WTA!

Rezultatele de pâna acum

  • Emma Răducanu – Bibiane Schofs 6-1, 6-2 (calificări)
  • Emma Răducanu – Mariam Bolkvadze 6-3, 7-5 (calificări)
  • Emma Răducanu – Mayar Sherif 6-1, 6-4 (calificări)
  • Emma Răducanu – Stefanie Voegele 6-2, 6-3 (turul 1)
  • Emma Răducanu – Shuai Zhang 6-2, 6-4 (turul 2)
  • Emma Răducanu – Sara Sorribes Tormo 6-0, 6-1 (turul 3)
  • Emma Răducanu – Shelby Rogers 6-2, 6-1 (optimi)
  • Emma Răducanu – Belinda Bencic 6-3, 6-4 (sferturi)
  • Emma Răducanu – Maria Sakkari 6-1, 6-4 (semifinale)