Gambler, sau jucător?

Jackpot stilizat reprezentand pariurile sportive

“Gambler” (se citeşte ghemblăr) nu are un cuvânt corespondent în limba română. Înseamnă “jucător la risc”, “jucător de jocuri de noroc” sau ceva asemănător; dacă ar fi să alegem un singur cuvânt în română, ăla ar fi “jucător”, dar jucător e şi ăla din terenul de sport. Înţelegi ce vrea să zică, mai ales dacă citeşti articolul ăsta, altfel citeai vreun articol despre pescuit, despre bucătărie sau maşini. Vom explica altă dată ce sens mai are cuvântul “gambler”, tot în lumea jocurilor de noroc.

Dacă citeşti acest articol, e foarte probabil să fii “gambler”, adică să ai în sânge jocurile de noroc, de orice fel: pariuri, loto, poker, ruletă, alte jocuri de cazinou, orice presupune o miză şi un câştig. Jucătorii ocazionali de loto nu se pun. Ei joacă aşa, mai de distracţie, mai de doamne-ajută, poate-i loveşte norocul. Norocul prostului – ştii cum se zice. Câţi câştigători de categoria mare la loto sunt jucători? Cei mai mulţi au intrat prima dată într-o agenţie loto şi au luat un bilet gata completat de cucoana de la ghişeu. Ăştia nu sunt “jucători”.

De ce joci? Habar n-ai, nu? Simţi că trebuie să joci, nu te poţi stăpâni. Nu îţi face griji pentru asta, suntem mulţi! Ne-am născut cu înclinţia asta, e în adâncul nostru, nu putem să ne ascundem de adevăr. Nici nu trebuie! Fii bărbat (sau “bărbată”), înfruntă adevărul: eşti gambler / jucător. Asta e!

Bun, am stabilit, eşti jucător, ai nevoie să joci, orice ai juca, numai să joci! Corect, nu e o problemă. Problema apare când îţi joci viaţa! Mare atenţie, ştii o grămadă de cazuri de oameni care şi-au pierdut averea, casa, familia, slujba, viaţa. De ce? Pentru că nu ştiu să spună “stop!”. Pentru că nu înţeleg ce înseamnă să joci, care sunt riscurile. Pentru că, oricât de mult îţi place să crezi în semne, în soartă, în zile bune, în preziceri, vrăjitorii, orice alte prostii, află că orice joc de noroc se supune unor reguli matematice. Nici Doamne-Doamne, nici Mama Omida, nici talismanul norocos nu le influenţează. Din păcate, nu este vorba despre matematica simplă, aritmetica aia cu 1 + 1 = 2. E şi aia, dar numai la calculele tale. Rezultatele nu merg aşa. Nimeni nu le poate prezice 100%. Poţi să nimereşti o dată, de zece ori, de 100 de ori, la rând. Mai apoi, nu le vei mai nimeri. Dacă nu am dreptate, înseamnă că tu ai descoperit o şmecherie de care eu nu ştiu – atunci de ce mai citeşti ce scriu eu aici? Poate eşti atât de drăguţ să îmi spui şi mie secretul tău? Probabil că nu ai descoperit nicio şmecherie, aşa că ia de citeşte în continuare!

3 reguli simple pentru pariuri sportive

  1. Dacă eşti jucător – joacă! Nu îţi înfrâna instinctul. Dacă îţi reprimi pornirea asta, e posibil să răbufneşti în altă parte – devii violent, alcoolic, dependent de droguri, chestii rele. Joacă, dar numai de cât îţi permiţi să joci. Nu te împrumuta ca să joci. Nu îţi vinde bunuri ca să ai bani de joc. Dacă eşti atât de bun încât ştii care e cheia succesului, poţi să faci o avere pornind de la un leu. “Ha, ha” – o să zici. “Auzi, de la un leu!” Da, de la un leu, dacă îl dublezi în fiecare zi, ai 1000 de lei după 10 zile! Dacă o ţii tot aşa, ai 16.000 de lei după numai două săptămâni. Nu e rău, nu? Dacă găseşti cum să faci asta în fiecare zi, ajungi cel mai bogat din ţară în două luni. Atenţie, dacă aş ştii cum să fac asta, nu aş mai avea timp de scris articole, deci să nu crezi că te voi face atât de bogat, totuşi.
  2. Nu te aştepta să câştigi tot timpul. Ştii deja că nu se poate, pentru că nu cunoşti pe nimeni care să câştige tot timpul. Fii pregătit să pierzi foarte des. Problema nu e să câştigi fiecare pariu (rundă de joc), nici măcar să câştigi mai multe pariuri (runde) decât pierzi. Ţinta ta este să câştigi mai mulţi bani decât investeşti. Pe termen lung! Ţine minte conceptul ăsta: PE TERMEN LUNG. Ce înseamnă termen lung? Aici putem “negocia”. În niciun caz o zi. Poate o săptămână sau, mai bine zis, o lună.
  3. Vrei câştiguri mari, brusc? Du-te la loto! Nu mai pierde vremea cu citit articole, du-te şi joacă la loto, aşteaptă să câştigi la Categoria I. Dacă joci o variantă simplă, ai şanse de 1 la 14 milioane. Două ediţii pe săptămână, 52 de săptămâni pe an – cam 100 de extrageri pe an. Din 14 milioane! Ar trebui să joci 140.000 de ani ca să poţi să zici că te apropii de câştig, la sigur. Ce zici, ai timp? Da, ştiu, unii câştigă, corect! Dar e numai noroc! Dacă joci la noroc, nu ai nevoie să te documentezi.

Acest site îţi vorbeşte despre felul în care poţi să urmăreşti un câştig pe termen lung, despre ce trebuie să iei în calcul, despre lucrurile care nu ar trebui să te influenţeze. Şi, pentru că acest site este despre pariuri, o secţiune din categoria “jocurilor de noroc”, discuţiile noastre vor fi numai din acest domeniu dar, poate, câteodată vom mai face referiri şi la alte jocuri.