Infiltrații genunchi – preț și detalii

infiltrații genunchi prp acid hialuronic

Infiltrații genunchi – de ce, de care?

Vom vorbi în acest articol despre cele mai utilizate două variante de infiltrații în genunchi. De asemenea, vom pomeni cea mai răspândită afecțiune pentru care pacienții apelează la infiltrații. Trebuie menționat că articolul nu este unul riguros medical. Nu în ultimul rând, cum e de la sine înțeles, infiltrațiile se fac la indicația unui medic și se efectuează, în general, de către medicul ortoped.

Cea mai frecventă boală pentru care se recurge la infiltrații în articulația genunchiului este gonartroza, dar pot fi și alte situații în care aceată procedură dă rezultate.

Cele mai răspândite versiuni de inflitrații la genunchi sunt infiltrațiile cu acid hialuronic și cele cu plasmă(PRP). Atât prețul cât și metodele diferă. Să le luăm pe rând!

Infiltrații genunchi cu acid hialuronic

Acestea se mai numesc și „infiltrații cu soluții vâscoelastice”, iar substanța care se folosește (acidul hialuronic) se produce la scară mare și se achiziționează în general din farmacii. Există pe piață mai multe mărci, dar vei primi indicație de la medicul ortoped care îți va face procedura. E posibil să îti ofere clinica și produsul respectiv, dar cei mai mulți nu țin în stoc. Oricum, ordinea este:

  • consultație;
  • investigații;
  • diagnostic;
  • recomandare pentru infiltrații;
  • recomandare pentru substanță;
  • intervenție.

Preț pentru infiltrațiile cu acid hialuronic

La momentul scrierii articolului, un flacon de acid hialuronic pentru infiltrații la genunchi costă aproximativ 500 de lei.

Procedura (intervenția) are preț începând cu 200 de lei. În total, infiltrațiile cu acid hialuronic în genunchi au preț începând cu 700 de lei.

Dacă vrei să faci o astfel de intervenție în București, îți recomand să apelezi la Clinica WellCare, care e specializată în ortopedie-traumatologie, recuperare medicală și medicină sportivă. Poți face o programare aici: WellCare Infiltrații Genunchi.

Infiltrații genunchi cu plasmă (PRP)

În cazul acestui tip de infiltrații nu se folosește o substanță gata fabricată, ci plasmă din sângele pacientului. Adică ți se va extrage o cantitate relativ mică de sânge din care se va obține substanța pentru infiltrații. Deși poate suna amenințător, nu trebuie să te sperii. E simplu, și aproape fără durere. Plus că e 100% natural.

Prețul infiltrațiilor cu plasmă (PRP) începe de la 450 de lei. Și în acest caz îți recomand aceeași clincă. Nu doar că este cel mai ieftin, dar găsești la această clinică medici cu înaltă pregătire și experiență, precum doctorul Radu Predescu. Poți citi mai multe aici: WellCare Infiltrații PRP.