Cât costă HBO Max în 2024

HBO GO logo suprapus peste un fundal cu titluri de filme incluse pe HBO GO, ilustrand articolul "cat costa abonamentul HBO GO"
HBO GO – versiunea online a HBO

UPDATE: HBO GO devine HBO Max. Citește aici.

Cuprins:

Ce este HBO Max

Home Box Office (HBO) este, la origini, un canal de telviziune prin cablu. A fost înființat în anii 1970 la New York. Noutatea pe care a adus-o a fost faptul că prețul abonamentului acoperă lipsa totală a publicității, adică te poti uita la un film fără întrerupere.

Produsul mai nou al HBO este versiunea online, HBO Max. Ca orice televiziune online, este total inpendentă de cablu tv sau antenă. Poate fi accesată prin Internet de pe computer, tabletă, telefon sau chiar televizor (dacă are conexiune de rețea). Pe scurt – HBO Max este o versiune mobilă, care nu te leagă de un anumit loc pentru a viziona.

Cum te abonezi la HBO Max? După cum vom vedea mai jos, te poți conecta la HBO GO fie direct, fie prin operatorul de televiziune prin cablu la care ești abonat. În oricare versiune, va trebui să îți faci un cont HBO Max.

Cât costă abonamentul HBO Max (luat direct)

Dacă te abonezi la HBO Max direct, fără legătură cu un abonament de televiziune, îți vei face un cont nou pe site-ul hbogo.ro. Sunt câțiva pași pentru înregistrare, va trebui să introduci datele personale și ale cardului bancar. Durează 2 minute să treci prin faza de înregistrare.

Prețul unui abonament HBO Max este de 4,99EUR/lună.

Avantajul, dacă te abonezi direct la HBO Max: nu există perioadă contractuală. Plătești pentru o lună, mai apoi te poți dezabona oricând.

Abonamentul anual la HBO Max costă 39,90EUR, ceea ce înseamnă că pe lună te costă 3,33EUR.

Ce este inclus în abonamentul HBO Max

Oficial, HBO spune că poti înregistra până la 5 dispozitive. Adică, de exemplu: un telefon, două tablete, un computer și un televizor. Sau orice combinație de aparate. Înregistrarea asta nu e „pe viață”, poți schimba dispozitivele.
Ce e important: poți să urmărești, în același cont, HBO Max pe două dispozitive simultan. Dacă ești plecat undeva, te poți conecta de acolo, în timp ce altcineva poate să fie acasă și să se uite în același tim. Sau chiar și din același loc, eventual din camere diferite.

O problemă pe care am întâlnit-o a fost conectarea din altă țară: câteodată am reușit să mă conectez, alte ori nu. Explicația e că abonamentul tău este, teoretic, limitat la teritoriul României. Însă chiar clauzele contractuale stipulează că se poate accesa temporar din alte țări europene. Condiția este ca IP-ul să fie identificabil ca provenind din Europa. În cele mai multe cazuri, dacă ești pe o rețea wireless de hotel, IP-ul va fi valid.

HBO Max prin abonamentul de cablu

Dacă ai abonament la un furnizor de televiziune prin cablu și vrei HBO Max, tot ce trebuie să faci este să te abonezi la HBO prin cablu. Automat, vei putea să îți creezi și un cont pe HBO Max, folosind datele de la furnizorul tău (în general – numărul de abonat). Mai jos sunt prețurile de la cei do mari operatori de cablu. De la caz la caz, pot să fie prețuri diferite. Verifică la operatorul tău cât costă acest serviciu.

Cât costă HBO Max la Digi

Ca să primești acces la HBO Max, trebuie să incluzi în lista de televiziuni prin cablu pachetul MaxPack. Asta însemnă că ai acces prin cablu la HBO, HBO2 și HBO3, precum și la Cinemax și Cinemax2.

În cazul că ești deja abonat(ă) la Digi, pachetul MaxPack te mai costă în plus 15 lei / lună.

Cât costă HBO Max la UPC (Vodafone)

Ca și în cazul altor operatori, pentru acces la HBO GO trebuie să ai inlcus în abonamentul de cablu un pachet suplimentar. La Vodafone (UPC), pachetul este denumit „HBO & HBO Max„, și costă 3 EURO / lună.

Întrebări

HBO Max e mai ieftin decât Netflix?

Da, e mai ieftin. Însă Netflix are o ofertă mai bogată de filme și seriale.

Cine e mai bun: HBO Max, sau Netflix?

Greu de decis. Fiecare are părți bune și mai puțin bune. De exemplu – HBO Max are Game of Thrones, iar Netflix – Breaking Bad. Ambele se găsesc în topul serialelor, cu note asemănătoare pe IMDB. În același timp, ambele televizuni au și filme de nota 5.

Care e perioada contractuală minimă la HBO Max?

O lună. Plătești în avans, apoi poți să întrerupi abonamentul oricând de-a lungul unei luni.

Afisul serialului Game of Thrones de la HBO GO

Ce să vezi la HBO Max

Un lucru excelent pe care îl face platforma HBO Max este acela că afișează nota IMDB pentru fiecare titlu. Ba chiar are o categorie de filtrare care se numește „IMDB 7+”. Te ajuta mult filtrul ăsta, mai ales dacă ai ceva pretenții.

Cel mai răsunător succes este, fără îndoială, Game of Thrones (Urzeala tronurilor). Probabil ca l-ai văzut deja, dar – dacă nu l-ai văzut, și îți plac filmele de ficțiune și cele cu lupte medievale, nu îl rata.

Un alt serial cu acțiunea în timpuri străvechi (de data asta, plasat în istoria reală) este Roma. Poate nu e chiar o capodoperă, dar este bine făcut, și ilustrează bine epoca imperiului roman. Ca și în cazul Game of Thrones, costumele sunt excelente, realitatea e construită destul de fidel, iar povestea îți captează atenția.

Trebuie menționate și cele două seriale cu nota cea mai mare: Cernobîl si Brothers in Arms (Camarazi de război). Primul este o relatare a cauzelor și consecințelor imediate ale celebrului dezastru nuclear din anii ’80, o ilustrare fidelă a societății comuniste sovietice. Cel de-al doilea este un film de război foarte reușit, cu acțiunea în al doilea Război Mondial.

Un alt serial care a făcut ceva vâlvă este Westworld. Cel putin primele două sezoane sunt foarte mișto, te incită, te captivează, te surprind. E un pic alambicată povestea de dedesubt, suspansul e putin exagerat, dar povestea principală e aia care e captivantă.

Aș mai menționa câteva seriale care merită atenția ta: Billions, Silicon Valley, The Young Pope, Things We Do in the Shadow, Walking Dead, Handmaid’s Tale.

Dacă ți-a plăcut Silicon Valley, vezi neapărat și Hello Ladies. Și, pe același „fir”, toate producțiile marca Steve Merchant / Ricky Gervais.

Dacă vrei să vezi „la foc automat” serii mai vechi, ai de unde alege. De la Harry Potter și Hobbitul ori Lord of the Rings, la Friends.

Una peste alta, dacă îți plac filmele și serialele, cel mai probabil vei rămâne abonat la HBO Max pentru cel puțin câteva luni. E un preț corect pentru oferta de pe platformă.

Cum îți faci cont HBO Max

Indiferent dacă ești abonat la cablu sau vrei să faci un cont online, plătit cu cardul bancar, vei intra pe https://hbogo.ro. Apoi, în colțul din dreapta sus, dai click pe „Utilizator nou”.

Pagina principală a siteului HBO GO, de unde poti să creezi un cont nou

Ți se va deschide o nouă fereastră, din care trebuie să alegi ce ți se potrivește: fie plătești un nou abonamnet online, fie te înregistrezi cu numărul de abonat de televiziune prin cablu.

Fereastra din care alegi tipul de abonament HBO GO

Practic, dacă ești abonat de cablu, ceea ce faci este doar să activezi contul HBO Max. Dacă nu, va trebui să mergi mai departe și să introduci datele de identificare și ale cardului bancar cu care vei plăti lunar abonamentul HBO Max.

Fereastra de logare în contul HBO GO prin abonamentul de televiziune prin cablu
Acces în contul HBO GO prin abonament de cablu.

E simplu să alegi din lista de operatori de cablu furnizorul tău. Cel mai bine e să ai lângă tine o factură, de pe care vei copia codul care ți se va cere.

Dacă vrei să intri simplu în cont pe viitor, salvează datele de acces în browser. În general vei fi întrebat(ă) dacă vrei să salvezi, doar dai click pe „da” sau „salvează”.

HBO GO devine HBO Max

Începând cu 8 martie 2022, HBO GO se transformă. Prin noua platformă HBO Max, vei avea acces la mai mult conținut, inclusiv pentru copii.

La lansare, HBO Max va costa 3,30 EURO / lună. Prețul de listă este de 4,99 EUR, dar HBO a decis să ofere 33% reducere la abonament atât pentru abonații existenți, cât și pentru cei care se abonează în luna martie. Toți acești vor păstra reducerea de 33% pe toată durata cât rămân abonați. Însă – atenție! – abonamentul lunar se poate scumpi, în timp. Deci 33% se vor scădea din prețul zilei.

Noua adresă pe care vei vizualiza producțiile oferite de HBO poate fi accesată aici: HBO Max.